Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsum i Nås stänger dörren

Annons

Jag har handlat här i 50 år och det har fungerat mycket bra, förklarade Kerstin. Hon är en av dem som varit köptrogen och som dessutom är nöjd med butiken.

Carina Smith handlar i Konsumbutiken varenda dag.

- Vi gör alla våra inköp här. Fattas det något tar personalen hem det, de har varit mycket tillmötesgående, tycker Carina.

Det här var röster från några kunder som varit nöjda med sin butik men som är mycket besvikna efter beskedet om nedläggning.

- Man måste få handla var man vill, tycker en annan kund. Så är det förstås, folk får handla var de vill och många som arbetar i Vansbro gör kanske sina inköp där.

- Nu blir det kanske de som inte handlat här som skriker mest då butiken ska läggas ner, tyckte någon.

Med Nåsborna och Finnmarksborna finns det ett kundunderlag på drygt 550 hushåll. Hur det än varit med köptroheten har inte omsättningen på cirka 8 miljoner kronor räckt för att butiken ska gå med vinst.

- Lite grann får Nåsborna skylla sig själva, tycker Daniel Skanzer Larsen som är med i butiksrådet.

Konsum har nyligen talat om att butiken finns i farozonen för nedläggning men beskedet om stängning kom ändå som en överraskning.

Daniel tycker att Konsumledningen kunde gett Nåsborna en respit på ett år.

- Det känns bittert då man vet att en direktör fick 15 miljoner kronor i fallskärm efter ett års arbete. Det ger en sur smak i munnen, förklarar Daniel som är besviken på kooperationen.

Fyra personer arbetar på Konsum i Nås. Vivianne Mässing har jobbat där i 34 år, föreståndaren Marianne Flodin i 29 år.

Marianne som fyller 60 år i år berättar att om det här hade hänt för tio år sedan hade hon kunnat tänka sig att ta över butiken och involvera barnen. Men det är inte aktuellt i dag.

Nu har Nåsborna trots allt möjlighet att handla på hemmaplan då det finns en liten Handlarn-butik i anslutning till bensinmacken.

- Det värsta är att vi inte får träffa de här trevliga kvinnorna i affären mer då butiken stängs, sade Märta Karlsson, 83 år från Lindesnäs, och Elise Karlsson, 71 år från Håvberget. De kom med taxi från Finnmarken för att handla i Nås.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons