Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsultarvode - judaspenning

Annons

För några veckor sedan presenterades ännu en kommunal omorganisation i SDT. Den anlitade konsulten, den här gången för äldreomsorgen, är återigen Kess Simmasgård.

I texten uttalar sig Kess om hur han tolkar sin konsultroll. Han ser det som självklart att han blir måltavla för negativ kritik - detta är hans jobb och han lämnar ju kommunen efter fullgjort uppdrag.

I samma artikel kan man även läsa att Kess förstår om det finns människor som, på grund av hans arbete med omorganisationer, anser sig ha fått sina liv förstörda.

Kess uttalanden har, under flera veckor, förblivit okommenterade och oemotsagda av såväl Kess, förvaltningschefer som anlitat Kess samt kommunalrådet Gun Drugge (med på bild i artikeln).

För Kess kanske inte ett förstört människoliv betyder så mycket, men för oss som dagligen arbetar i skola eller omsorg, med människor och för människor, klingar sådan nonchalans för individen som främmande och skrämmande.

Vi är vana att arbeta med empati, ödmjukhet och respekt som honnörsord och ledstjärnor. Nu möts vi av helt andra värderingar.

Mellan raderna och i möten med Kess känns budskapet tydligt: Människor är utbytbara och det finns alltid ny arbetskraft att plocka in om någon medarbetare inte står pall för utrednings- (läs) utrensningsarbetet.

Barn- och grundskolans förvaltningschefer vägrar envist att besvara frågor från sina anställda, bland annat ställda i SDT.

Samtidigt talar de ofta om vikten av teamarbete och teamkänsla. Dessa ord klingar i nuläget mycket falskt. Med många år som anställd i kommunen har jag aldrig känt gapet mellan lärare och förvaltning-politiker större än nu.

Jag vill gå så långt som att likna Kess arvode vid judaspenningar. En konsult köps in för att utföra det inhumana som förvaltningsledningarna själva inte vill befatta sig med; en konsult utan egna rötter i kommunen; en konsult utan personligt ansvar inför kommuninnevånarna; en konsult som, efter fullgjort uppdrag, lämnar kommunen med välfylld penningpåse.

Det finns många sätt att se på hur och om omorganisationer är nödvändiga. Bodil Jönsson, professor i fysik och populär författare om bland annat trender i vår tid, skriver i en av sina böcker att en omorganisation aldrig ska genomföras om man inte är helt säker på att den kommer att medföra stora förbättringar.

Detta skriver hon utifrån att de flesta omorganisationer inte leder till något positivt eller utvecklande för verksamheten, men medför lidande och förlorad arbetsglädje för de inblandade.

PEDAGOG

Mer läsning

Annons