Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstverk som räcker hela året

Annons

Malungs konstgrafiska verkstad är nu klar med sin almanacka för 2005. Det är den femte årgången av den här almanackan som är en viktig inkomstkälla för Malungs konstgrafiska verkstad. Almanackan trycks upp i tre hundra exemplar och tidigare år man gett ut almanackan har den alltid blivit slutsåld så det räknar man med också denna gång. Nu har almanackan också blivit ett samlarobjekt.

- Det är bara grafiska blad i årets almanacka mot tidigare då det varit en blandning av alster. Det finns också en del i färg, vi tycker att det är en bra produkt vi ger ut, säger Kurt Jonsson i Malungs konstgrafiska verkstad.

Omslagsbilden är ett motiv från Dubrovnik av konstnären Evert Lissel. Han medverkar med ytterligare ett motiv i almanackan. Övriga medverkande är Leif Söderlund, Britt Nils Eriksson, Gösta Gudru, Tage Jonsson, Ingvar Helje, Gunvor Jonsson, Åke Rosén, Ragnvald Aspelin, Veronica Andersson och Kurt Jonsson.

Malungs konstgrafiska verkstad är en samlingspunkt för alla som är intresserade av teknikens möjligheter som konstnärlig uttrycksform. Varje tisdag samlas ett tiotal av medlemmarna i sina lokaler vid gamla Malungshem där de sedan flera år tillbaka håller till med sin verksamhet.

Almanackan kommer bland annat att säljas av niondeklassare vid Västerdalarnas gymnasieskola som kommer att sälja en tredjedel av almanackorna. De får för detta ett bidrag som kan användas till exempelvis en skolresa.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons