Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstsnö får konkurrens

Annons

Nu går snökanonerna för fullt på Idre Fjäll men bara några kilometer därifrån finns det naturlig snö på Nipfjället.

I förra veckan föll snön över Idre och framförallt då på hög höjd. Vid Idre Fjäll var det enbart lite vitt på marken, men vid sommarparkeringen på Nipfjället låg den i tillräcklig mängd för skidåkning. Visserligen har snötäcket krympt ihop, men skidspår vittnar om att entusiaster redan testat längdskidorna där.

Nu står Idre Fjälls förhoppning till några dagars kyla. Då finns förutsättningarna att ta emot alpina träningsgrupper i framförallt Nordbacken.

- Det är lite kallare där än på fjällets framsida och därför kör vi för full där men även i de övriga backarna när temperaturen så tillåter, säger Kjell Skog-lund på Idre Fjäll.

Tre-fyra dygn med ordentlig kyla och det ska finnas snö så det räcker för att ta emot de första alpina gästerna.

- Vi satsar även på längdåkning vid stadion, men där är det varmare och svårare att tillverka snö. Därför kan det bli aktuellt att köra snö från Nordbackarna för att även få till stadion, säger Kjell Skoglund.

- Vi har även satt ut ruskor längs vägen på Nipfjället för att kunna göra i ordning den om snön kommer där, säger Kjell.

Så för den som är åksugen, då är det bara att vänta några dygn och hålla tummarna för kyla. Alternativet är att åka på den hårda natursnön som trots allt redan finns på Nipfjället.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons