Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärer ställer ut på Grönland

Annons

23-åriga Johanna Öst från Malung har i hela sitt unga liv sysslat med konst och hon ställer ut drygt tiotalet akvareller. Hon sysslar med konstnärsyrket på heltid och har också de senaste åren gjort en hel del illustrationer i böcker. Det här är hennes största separata utställning i Malung men hon hade förra året också utställning i Stockholm.

Eva Åkerstedt bor numera på Öland men har under många år varit bosatt i Gnarp i Hälsingland. Hon ställer ut ett tjugotal verk i Galleri Grönland. Här handlar det också om akvareller med natur- och landskapsmotiv bland annat. De senaste åren har hon också sysslat mycket med konst men intresset för konst har funnits hela livet. Eva har också haft många utställningar men den i Malung är hennes första i Dalarna. Hon har också lett en del kurser i konstnärsyrket.

Det handlar mest om akvareller eftersom oljemålningar inte är hennes stora grej.

Den tredje av konstnärerna är 19-åriga Fidell Sundqvist från Stockholm som för närvarande går en konstnärlig utbildning i Stockholm. De bilder som visas på utställningen i Malung är skapade genom tekniken linoleum som enligt konstnären är ett härligt material att arbeta med.

Tillvägagångssättet är varierat och det skapas kontraster genom svärtan i bilden.

Den här tekniken har konstnären sysslat med under ett par års tid.

I framtiden ska hon syssla med konstnärsyrket på heltid.

Johanna Öst och Fidell Sundqvist ställer ut sina konstverk på den andra våningen i Galleri Grönland medan Eva Åkerstedt har sina akvareller på första våningen och det är Malungs Konstförening som arrangerar den här utställningen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons