Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnär bygger firtidshus och ateljé i Gonäs

Annons

Konstnären Tore Plahn, 50, Ludvika, har av byggnadsnämnden fått positivt förhandsbesked. Han planerar att bygga ett fritidshus på cirka 100 kvadratmeter, en ateljé på 49 kvadrat och ett härbre på 16 kvadrat.

Byggplatsen är en strandtomt vid Väsman, belägen cirka 500 meter från Gonäs reningsverk. Tore Plahn har också funderingar på att längre fram komplettera med en utställningshall.

Byggpolitikerna konstaterar att Tore Plahn tänker uppföra timmerbyggnader, vilket man anser vara lämpligt med tanke på platsen.

Vid byggnadsnämndens möte den 17 mars beviljades också strandskyddsdispens.

- Sökande är konstnär på heltid med naturmåleri. Det är därför av stor vikt att han kan äga en stor fastighet som ger möjlighet att få tillgång till så orörd och lugn naturmiljö som möjligt. Inget har framkommit som negativt påverkar området med hänsyn till det rörliga friluftslivet, naturmark eller sjöområde, skriver nämnden i beslutet.

Tore Plahn måste ansöka om bygglov inom två år, annars upphör det positiva förhandsbeskedet att gälla. Fastigheten han förfogar över mäter cirka 1,4 hektar.

Mer läsning

Annons