Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstfryst bandybana och ridleder till diskussion

Annons

Vänsterpartiet har föreslagit att kommunen ska bli medlem i JAK medlemsbank för att kunna finansiera vissa investeringar. Bland annat konstfrusen bandybana.

Men kommunfullmäktige beslöt att kommunen inte ska ansöka om medlemskap. I alla fall inte nu. Kanske senare.

- När det finns ett färdigt projekt att diskutera, då kan vi pröva frågan, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Hultqvist.

Leif Lindström (v) och även Nils Gossas (mp) tycker att kommunen skulle ge en positiv signal om man söker medlemskap redan nu. Lindström pekar på den stora besparing som ett bygdekonto hos JAK innebär jämfört med ett traditionellt banklån.

- Om kommunen väljer ett bygdekonto har man möjlighet att bygga den konstfrusna bandybanan till en lägre kostnad. Det här är ett rent besparingsförslag.

- Bandyklubben har kämpat i flera år. I september ska klubben få besked av fritidsnämndens ordförande.

Även ridlederna diskuteras, sedan miljöpartiet föreslagit att skoterleder ska kunna användas som ridleder och att man tar hänsyn till ridsportens intressen när mindre vägar asfalteras. Detta genom att utrymme skapas för en icke asfalterad remsa.

- Det är brist på ridleder i kommunen, säger Nils Gossas och pekar på det stora hästintresset och vad ridning kan betyda för exempelvis turismen.

Här pekar kommunfullmäktige på att det krävs ett stort engagemang från ridklubbarnas sida för att ställa i ordning ridleder, även vad gäller driften. Kommunen ser inga möjligheter att med egna medel skapa ett ledsystem.

- Det är rätt så mycket som krävs från klubbarna, man måste vara införstådd med att det är mycket arbete. Är man det har jag inget emot att man startar det här jobbet och engagemanget, säger Peter Hultqvist.

Nils Gossas är nöjd, trots att hans motion avslogs på torsdagen:

- I princip är vi nog överens. Jag uppmanar klubbarna att engagera sig.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons