Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Konstfruset även om VM uteblir

Annons

Vänsterpartiet i Borlänge var tidigt ute och propagerade för att Tunets IP bör förses med en konstfrusen bandyplan. En investering man i en motion till kommunfullmäktige menade borde kunna finansieras med ett räntefritt så kallade JAK-lån.

V-motionen vann dock inte fullmäktigemajoritetens gillande. Men det innebär inte att partiet övergett den konstfrusna tanken.

Att frågan nu åter aktualiserats genom den ansökan om att få arrangera bandy-VM 2006 kommunen lämnat in ser man positivt på.

- Givetvis, men samtidigt betonar vi att Tunets IP ska ha konstfruset oavsett om det blir ett VM eller ej. Ungdomsverksamheten inom Borlänge/Tunas Bandyklubb är mycket stor och kräver helt enkelt en konstfrusen plan, säger Leif Lindström som befarar att kommunen kommer att backa från satsningen om det inte blir något bandy-VM i Borlänge.

- Risken är ju uppenbar att kommunledningen kommer att använda ett eventuellt avslag i VM-frågan som ett argument för att avstå från en konstfrusen anläggning vid Tunets IP.

Lindström och hans partikollegor kommer dock att ha örnkoll på den här frågan.

- Absolut. Frågan måste föras upp på dagordningen oavsett VM och det ska vi jobba hårt för, avslutar Leif Lindström.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons