Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstfest i Ulriksberg

Annons

Under veckoslutet presenterade konstnärer och hantverkare sig själva och sina verksamheter i fem av bruksbyarna ute i kommunens västligaste delar. Ett generöst utbud bjöds i dagarna två.

- Efter det här kommer vi att ha en utvärdering. Men mycket talar redan nu för att det blir en fortsättning och att vi kan etablera de här kulturdagarna som en årligen återkommande tradition i maj. Vi har ju redan en bra organisation där arbetsgruppen har en representant i varje by, fortsätter Andersson.

Kultur i Säfsenskogarna omfattar förutom Fredriksberg med Säfsbyn byarna Tyfors, Gravendal, Ulriksberg och Strömsdal

Utställningar dominerade men det handlade även om byvandringar, hantverkare i arbete och musikalisk spis. Ludvika spelmanstrio svarade för uppskattad medverkan vid gudstjänsten i Säfsnäs kyrka på söndagen.

I Ulriksberg var det stor konstfest i bygdegården med massor av läckra verk producerade av de så kallade Lövsjömålarna.

Djur- och natur var det genomgående temat och de flesta verken var oljor som i utställningen kompletterades smakfullt med ett antal akvareller och några pasteller.

Representerade var Lars-Olof Björkqvist, Fredriksberg, Lennart Karlsson, Sunnansjö, Tore Plahn, Ludvika, Karin Englund, Dala-Järna med svärdöttrarna Eva och Maria, Mats Manell, Mockfjärd och Anders Eklund, Djurmo.

Under kulturdagarna förekom guidade visningar vid den långt gångna rekonstruktionen av kvarnhuset. Ciceron var Tor Wilhelmsson.

- Intresset har varit stort och bara under lördagen kom det sammantaget cirka 100 personer. Det är bra med tanke på att vädret inte var det bästa. Men vi hade eldat rejält och de tyckte det var så skönt att komma in i värmen, berättade Anna Sand Björkqvist som var "utställningskommissarie" i Ulriksberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons