Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten att undvika utbrändhet och stress

Annons

Bättre förekomma än förekommas. Så kan idén bakom Viska i stormen, ett ettårigt mentorprogram som riktar sig till chefer i Mora, Orsa och Älvdalen, sammanfattas.

- Första gruppen bestod av enbart mellanchefer. De befinner sig i en pressad situation och känner sig lite grann som "hamburgare". De själva i mitten med tryck både uppifrån och nedifrån, säger Mona Laurell på Laurell Företagspartner AB.

I andra och tredje årskullen blandas dock män och kvinnor i alla slags ledande positioner. Var och en av dessa får, precis som "försökskaninerna", en mentor att utbyta erfarenheter med. Arrangörernas strävan är att para ihop så olika slags yrken och människor som möjligt, såväl inom adeptgruppen som i relationen adept-mentor. I mångfald finns det nämligen styrka att hämta. Syftet är förstås att få ta del av andra sätt att betrakta situationer eller lösa problem.

- Vi har lyckats få en jämn fördelning både mellan män och kvinnor och mellan sektorerna kommun, landsting och privat näringsliv. Även i ålder är spridningen stor och har varierat mellan 27 och 57 år, säger Mona Laurell.

Förutom ett tiotal utvecklingsdagar i Siljansnäs, med teman som coaching, ledarskap, konflikthantering, samtalsmetodik och gruppsykologi, har adept och mentor träffats ungefär en gång i månaden under det gångna året för att bolla funderingar och tankar mot varandra. Resultatet är över förväntan, tycker Mona Laurell.

- Det har varit fantastiskt roligt och givande även för oss som lett det här. Nu har vi prövat underlaget och idén, och vi kommer absolut att fortsätta med detta.

I höst följer Laurell Företagspartner AB upp med intervjuer av deltagarna. Reaktionerna hittills är dock positiva.

- Jag tror att mentorprogrammet gett mig mer än vad en högskoleutbildning skulle ha gjort, säger Agneta Evestedt, som jobbar inom Mora kommun och har lång erfarenhet av chefsyrket. Agneta hade oturen att bli sjuk i tre och en halv månad samt fick byta mentor två gånger, eftersom också mentorerna blev sjuka. Ändå är hon nöjd och betonar hur betydelsefullt det har varit att utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Nätverket de bildat håller än, och mellanchefsgruppen har redan planerat in två träffar i höst.

- Jag har haft mycket tid att tänka när jag varit sjuk, och jag ser livet på ett helt annat sätt nu. Jag har lärt mig att säga nej och att prioritera. Utan mentorprogrammet tror jag inte att jag kommit igen lika bra, säger Agneta Evestedt.

JENNIELIE KJÖRNSBERG

Mer läsning

Annons