Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstdagar i Öje med fyra konstnärer

Annons

Malungs konstförening har de senaste åren anordnat konstdagar då man har konstutställningar i olika byar i kommunen. I Öje kommer en sådan utställning att ske på lördagen i Centrumhuset i Öje och det är fyra konstnärer som ställer ut sammanlagt ett sextiotal verk. Det är fjärde året som man har en sådan här utställning i Öje och förra året kom många besökare.

De fyra konstnärer som ställer ut den här gången är Britt Nils Eriksson, Mona Eriksson, Holger Andersson och Edward Bender.

Holger Andersson ställer ut ett trettiotal teckningar och dessuton sex-sju akryltavlor med fågelmotiv.

Britt Nils Eriksson deltar med fem oljemålningar och det handlar om naturmotiv och Mona Eriksson ställer ut tio alster med akvareller och akryl och även här handlar det om naturmotiv.

Edward Bender som ursprungligen kommer från Tyskland visar fem verk och här handlar det också om naturmotiv.

- Vi hoppas att det ska komma lika mycket folk till Öje den här gången som det gjorde förra året. Då var vi mycket nöjda med det intresse som visades från allmänhetens sida för utställningen, säger Holger Andersson som också bor i Öje och som har varit med samtliga gånger man ställt ut i Öje.

En liknande utställning då med andra konstnärer kommer också att ske i konstföreningens regi söndagen den 9 april i Risätra bystuga i Lima.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons