Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konserthjälp i sista stund

Annons

Det var på fredagskvällen som Håkan Rystedt fick en förfrågan från United Stage Artist om kommunen kunde hjälpa till att få fram ett hundratal funktioner.

Det man i första hand frågade efter var personal till bevakningsuppdrag, bygg- och bärhjälp.

Det första beskedet var att de skulle klara den biten själva.

Efter några dagars ringande till idrottsklubbar och föreningar i Borlänge hade Håkan Rystedt fått ihop den arbetsstyrka som behövdes, 130 personer.

Men det har inte varit alldeles enkelt. Klartecken från de sista 10-20 dröjde till onsdag eftermiddag.

Klubbarna som ställer upp med kort varsel är IK Brage, Stora Tuna IK, Borlänge HC, Borlänge Judoklubb, IFK Borlänge Alpin, Borlänge Bandy, Borlänge Sportklubb och IF Domnarvet med flera innebandyklubbar.

Dessutom ställer Tunabygdens FBU och Cozmoz upp med personal.

Att den extra hjälpen var nödvändig märktes om inte annat då den 45 meter breda scenen byggdes i jättetältet under onsdagen.

Några av dem som hjälpte till var Bragespelarna Johan Mattsson och Kristoffer Englund.

Scenen byggdes färdig under onsdagen och i dag på förmiddagen är det dags för produktionen, det vill säga ljus och ljud, att ta över och göra de sista förberedelserna inför kvällens konsert.

- I morgon (läs i dag) kommer cirkusen, då väller det in folk här, sa Ola Fuchs som vi träffade under en paus med scenbygget.

Han representerar United Stages förtrupper som åker runt på de olika konsertplatserna och kontrollerar att allt fungerar som det ska.

Och det har fungerat bra i Borlänge.

- Ja, inga problem, vi har bra rull på allting, konstaterade Ola.

Cirkusen han syftade på var all den form av försäljning som sker vid sidan av konserten. Det handlar om Kentprylar och allt möjligt som går att äta och dricka.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons