Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert till minne av avlidna

Annons

För andra året arrangerar Dala begravningsbyråer en konsert i Norrbärke kyrka. Inbjudna till konserten är anhöriga till avlidna, som begravningsbyrån haft hand om under det gångna året.

- Eftersom det är andra året skulle man kunna kalla det en tradition, säger Leif Eriksson, ägare till Dala begravningsbyråer.

Förra hösten beslutade Leif Eriksson att arrangera en konsert i Norrbärke kyrka och då hoppades han på att det skulle komma ett 50-tal besökare.

- Jag blev mycket förvånad och överraskad när det kom 230 besökare till konserten, säger Eriksson.

Det positiva bemötandet förra året har gjort att Leif Eriksson beslutat att göra något liknande detta år.

En formell inbjudan kommer att gå ut till alla som är anhöriga till de som under året avlidit och som Erikssons begravningsbyråer haft som uppdrag att ta hand om.

- Jag tror att det kommer folk som haft uppdrag hos oss tidigare år också, naturligtvis är även allmänheten välkommen, säger Eriksson.

Besökarna kommer att bjudas på en timme med sång och musik och för den delen svarar Erik Svensson, Mervi Sahlman, Ulf Hällkvist, Susanne Modin och Åsa Lejonclo.

- Jag kommer själv att hålla en kort inledning, sen blir det bara sång och musik.

Han tror att detta kan vara en viktig sak för att anhöriga ska få en chans att tillsammans med andra sörjande minnas de som gått bort under året.

Konserten kommer att hållas den 20 november i Norrbärke kyrka.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons