Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert inledde Skedvi-firande

Annons

Pär Åberg, Helena Hedlund, född Åberg, Mårten Ronsten, Roberto Söderhäll, Robin Söderhäll och i en av sångerna även Pärs dotter Oliva, elva år, bjöd på en fin konsert.

Pär och Helena är båda uppväxta i Stora Skedvi liksom Mårten Ronsten.

Konserten inleddes med Små, små saker, ett stycke av Mårten Ronsten.

Helena Hedlund sjöng fint i bland annat Stilla ro och nära och Jag är en gäst och främling och Pär Åberg bjöd bland annat på Fattig bonddräng och Håll mitt hjärta.

De sjöng både var för sig och tillsammans och i en av sångerna var även Pärs dotter Oliva med och sjöng.

Mårten Ronsten, Roberto Söderhäll och Robin Söderhäll bjöd ett fin framförande av Jan Johanssons välkända Visa från Utanmyra.

Solen hade tittat in i kyrkan under konserten, när den försvann kom en regnskur, så blev det upphåll igen och riktigt fint när blomstertåget kom vandrande från Bankplan på väg mot hembygdsgården för det fortsatta midsommarfirandet.

Med Säters spelmanslag i spetsen vandrade tåget in på hembygdsgården och under vägen klev mycket folk in i leden och vandrade med. På hembygdsgården hade redan många människor samlats.

Här blev det majstångsresning, Skedvisången, där alla fick chansen att sjunga med då texten fanns på stora plakat, musik av Säters spelmanslag, dansuppvisning av Stora Skedvi folkdanslag och lekar kring majstången under ledning av Monika Matsegård.

När folkdanslaget dansade dök dethotade svarta moln upp från söder och det såg ut att bli rejält med regn, men det blev bara en mindre skur och aktiviteterna kunde fortsätta som planerat.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons