Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert för flygelns bästa

Annons

Flygelkommittén arrangerar sin vårkonsert på söndag.

Pianisten Gudrun Lindgren och gladjazzbandet Foxtrotters bjuder på en blandad musikupplevelse kring flygeln.

Flygelkommittén, som återuppstod för en tid sedan, fortsätter att arrangera konserter, alla till förmån för flygeln i Kulturhuset.

Förra året kom Marit Bergman, Anna Larsson och Henrik Berg - alla från Rättviks kommun - och spelade rock och klassisk musik.

Nästa gång var det Evert Sandins tur och John-Erik Eggens med vänner.

Den här gången kommer pianisten Gudrun Lindgren att framföra klassiska verk och improvisationer. Hon ackompanjerar även till allsången.

Gudrun Lindgren var körledare i Rättvik under 90-talet. Hon ledde barn- och ungdomskören som medverkade i Sveriges televisions luciafirande från missionskyrkan i Rättvik.

Bandet Foxtrotters, där bland andra Erik Bergman och Thomas Hellström ingår, ska spela jazz.

- Pengarna går till underhåll och renovering av flygeln, berättar Anita Bjernulf, Ulla Åkerlund och Liv Bergman. Genom konserter, en donation vi fick, kaffeservering i samband med konserten och lotterier, får vi in pengar till flygeln.

Bland vinsterna i lotteriet märks bland annat biljetter till Dalhalla.

Förra året installerades en klimatanläggning för instrumentet, som kostade 10 000 kronor, och med jämna mellanrum måste flygeln stämmas.

Flygelkommittén blandar friskt och lustfyllt olika musikstilar och musikpersonligheter, vilket uppskattats av publiken. Förhoppningen är att även denna vårkonsert ska locka stor publik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons