Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurswhisky blev storsäljare

Annons

- Över förväntan, säger Lennart Granqvist vid Granqvist Vinagentur i Tidaholm som sköter distributionen av Lodhian i Sverige.

- Artikeln har en försäljningstid på ett år från det den hamnade på hyllorna i februari. Försäljningen ska utvärderas i höst och värderas i förhållande till likvärdiga varor. Allt nytt säljer bra men Lodhian fortsätter att sälja bra. Vi på Granqvists Vinagentur tror att intresset kommer att hålla i sig och då tar den sig in på ordinariehyllan. Det räknar vi med, säger Lennart Granqvist.

Han berättar att hans agentur får varorna via konkursbolaget, som advokatbyrån Sylwan & Fenger-Krog i Ludvika driver vidare.

- Jag hoppas verkligen att advokatbyrån håller liv i detta så att vi kan fortsätta att sälja och distribuera Lodhian till Systembolag och krogar. Jag har ingen uppfattning om konkursen och om förre ägaren har jag bara gott att säga.

- För Ludvikas del så tycker jag det vore fantastiskt om Lodhian kunde leva vidare, det här visar att det på sikt kan bli en hel del arbetstillfällen i Ludvika. Det är en mycket god affärside och mycket arbete nedlagt som nu ger resultat. Vi säljer allt vi kan, säger Lennart Granqvist.

Advokat Olof Riesenfeld som förvaltar konkursbolaget säger:

- Vi har sålt fastigheten och har inga planer på att bedriva whiskyverksamhet som förvaltare. Vi har avvecklat de tillgångar som fanns.

- Till och från har det funnits intressenter som varit intresserade av verksamheten, men just nu har jag ingen. Lodhian har två delar, importen och tillverkningen, säger Riesenfeld.

NLT har förgäves sökt Thomas Geijer för hans syn på framtiden för whiskyn. Lodhian är hans varumärke och hans familjevapen kan ingen komma åt annat än med hans medgivande.

Jan Willner som var ny ordförande i Lodhians styrelse vid konkursen är inte förvånad:

- Det här låter exakt som den framgång vi räknat med. Hade inte konkursen kommit så skulle destilleriet ha stått klart till årsskiftet i Grangärde. Jag tror fortfarande på projektet och det vore roligt om det kunde komma i gång, säger Willner som inte har så mycket kontakt med Väsman Invest längre.

- Att de köpt fastigheten är intressant, det var det vi diskuterade direkt efter konkursen som en förutsättning att få i gång projektet. Men jag har inte hört om Väsman dammat av planerna, säger Willner.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons