Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkursen stoppade dem inte

Annons

Det var ett betungande hyreskontrakt som slutligen stjälpte klubben.

Den stora lokalen på Blindgatan i centrala Falun hade med åren dramatiskt ökat i hyra. Klubben gjorde flera försök att lösa kontraktet med olika engångssummor men hyresvärden visade sig aldrig intresserad. I våras fick dock klubben tag på en ny lokal, samtidigt som en annan hyresgäst visade sig vara intresserad av att ta över den gamla lokalen. Och trots att inte allt var riktigt klart flyttade klubben till den mindre men betydligt billigare lokalen på Gammelvägen i Norslund.

Men den nya hyresgästen drogs sig ur affären och plötsligt stod BK Stora Stöten där med två lokalhyror och en redan pressad ekonomi.

- Vi hade inte råd att köpa utrustning och hade inte råd att åka ut och tävla. Vi var bundna av ett dyrt långtidskontrakt, ekonomin var bräcklig och vi hade ingen sponsring, man kan väl säga att vi drabbades av anorexi - ekonomin blev svagare och svagare.

I maj försatte sig klubben på egen begäran i konkurs men samma månad beslutade boxningstränarna att de skulle bilda en ny klubb. Efter förhandlingar med konkursförvaltaren fick man ta över hyreskontraktet för lokalen på Gammelvägen och köpa loss den gamla klubbens utrustning. Träningen har därför kunnat fortgå nästan som vanligt.

Under sommaren har man försökt att stärka den nya klubbens ekonomi genom att arbeta ideellt. Bland annat har klubbmedlemmarna städat gator och torg under FFF och dessutom sköter man om städningen på soptippen.

Den ekonomiska framtiden för Falu BK Stöten ser alltså betydligt ljusare ut än på många år och nu hoppas styrelsen på att det ska finnas pengar över till både juniorernas och seniorernas tävlingar.

- Vi ser fram emot en bättre verksamhet i höst, säger Gubb Jan Stigson.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons