Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs enda utvägen

Annons

Den vikande marknaden för konferenser har drabbat Språkbruket hårt under våren.

- Lönsamheten har varit dålig under flera år. Vi har krympt och krympt kostymen men nu går det inte mer. Båda bolagen har försatts i konkurs men de kurser som är inplanerade genomförs, berättar Språkbrukets före detta vd Anna-Maja Roos.

Det är framför allt kursinternatet och alla fastigheter som varit allt för kostsamt.

Pensionatet och restaurangen fortsätter i egen regi som tidigare och påverkas så till vida att det blir färre gäster från kursverksamheten.

En anställd drabbas av konkursen och den samverkansgrupp som nyligen startat i Furudals bruk där bland annat golfbanan, restaurang och kursdelen ingår.

Advokaten och konkursförvaltaren Fredrik Sandberg arbetar för att upprätthålla driften och ett intensivt arbete pågår för att göra en rekonstruktion av bolaget.

- Vi arbetar också för en ny ägarkonstruktion. I veckan har vi en rad möten för att lösa situationen men färdriktningen är utstakad och vi kommer att hitta en lösning, anser Fredrik Sandberg.

Även Anna-Maja Roos och övriga inblandade arbetar intensivt med att hitta nya vägar.

- Jag tror på fler mindre aktörer och inte en stor som tidigare. När konferensmarknaden försvann för oss under våren blev det för mycket för oss, men företag spar pengar. Det första man drar in på är resor, konferenser och utbildning.

- Vi har en så positiv och entusiastisk atmosfär här och vi tror ändå på framtiden, säger Anna-Maja Roos.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons