Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konflikt i Dan A-sällskapet

Annons

Det var i samband med årsstämman på Brunnsvik den 11 maj som Bergman fick en känsla av att det inte stod rätt till med saker och ting när det gäller Dan Anderssonsällskapets förvaltning. Bland annat ställde han en del frågor rörande sällskapets ekonomi.

- Jag ställde frågor men fick inga ordentliga svar. Det bokslut som presenterades var ju felaktigt, säger Bergman.

Bland annat kom han fram till att varulagret, böcker och annat som säljs i Dan Anderssonmuseet i Ludvika inte hade inventerats i tid före årsskiftet.

- Hur kan det vara samma belopp som året före, frågar han sig.

Bergman hävdar vidare att skulder för såväl upplupna sociala avgifter och upplupen semesterersättning har nollställt trots att skulderna i själva verket fortfarande fanns kvar när bokslutet upprättades.

- Jag vill påstå att det handlar om ett tillrättalagt eller friserat bokslut. De kanske inte tycker att man ska "släpa" på skulder, men för den skull kan man inte ta bort dem bara för att bokslutet ska se snyggt ut, fortsätter Bergman som har gjort upprepade men hela tiden misslyckade försök att få sina frågor besvarade. Han har till och med skickat e-post till de ansvariga.

- Nu vänder jag mig till tidningen. Jag tycker att alla medlemmar måste informeras om det felaktiga bokslutet innan vi ska fastställa styrelsen. Det blev aldrig av vid den ordinarie stämman.

Extrastämman är utlyst till lördagen den 3 augusti. Dagordningen domineras av valen till styrelsen men före avslutningen ska man också få en stund tillsammans med årets Dan Andersson-pristagare, Maria-Pia Boethius.

- Dan Anderssons namn och minne ska inte få vanhedras av en inkompetent styrelse. Jag har sett och hört tillräckligt med konstigheter. Det här vill jag inte vara med om längre. Nu när vi ska välja styrelse måste vi se till att få in personer som verkligen kan sköta verksamheten, slutar före detta kassören.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons