Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koncentration till Ludvika

Annons

Tack och lov att det inte är valår än, för då får vi valfläsket över oss varje vecka från mer eller mindre desperata politiker. Inför förra valet deklarerade bland andra Roger Stål hur viktigt Grängesberg är och att det skulle satsas. Speciellt brandkåren nämndes ju i positiva ordalag att den skulle vara kvar!

Nu har ju kommunledningen ett lätt jobb att luta sig mot en undersökning som visar att brandkåren i Grängesberg inte behöver vara kvar från att tidigare behöva bygga en ny brandstation!

Jag och över 3 000 bor här i Grängesberg och det är ingen liten byhåla. Vi kräver kommunal service precis som ni i Ludvika. Jag kräver en fungerande räddningstjänst, och ni får säga vad ni vill. Kåren i Grängesberg är nästan jämt på plats många kritiska minuter före Ludvika!

Vidare kräver jag närhet till en vårdcentral. Att åka till Ludvika för enklare besök är ju absurt. Men här kan man ju ställa sig en frågeställning: Ingen i Ludvika vill lägga ner lasarettet, även om landstinget tycker att det blir lika bra med Falun. Nå, då så! Ingen här i Grängesberg vill heller lägga ner samhällsfunktioner fastän det "säkert" blir lika bra med Ludvika.

Jag har alltid varit kritisk när kommunpolitiker säger sig vilja satsa på Grängesberg. I de fall det är så är det nog när det är bra för hela Ludvika, annars är det koncentrering i huvudorten som gäller.

TOMAS

Mer läsning

Annons