Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisarna fixade myskväll för Emma

Annons

Under hösten kom Emma Hedsten tillbaka till Grängesberg och skolan efter att ha genomgått omfattande behandlingar för sin cancersjukdom. Klasskamraterna ordnade en insamling och uppvaktade Emma med "krya-på-dig-present".

Men även hennes kamrater utanför klassen ville på något sätt uppmuntra henne och de förde fram tanken på att ha en myskväll på kvartersgården till föreståndaren, Yvonne Wallin.

Hon tyckte idén var bra och kastade om i sina arbetstider så de skulle kunna hålla myskvällen när kvartersgården normalt är stängd.

Det som återstod var att fixa fram pengar till en myskväll och det var då den lysande idén väcktes att kompisgänget skulle arrangera ett disko och överskottet på försäljningen skulle användas till myskvällen.

Sagt och gjort och för en tid sedan hade de ett disko för skolans elever och det blev 850 kronor att ha mysigt för.

På söndagskvällen träffade de åtta i kompisgänget och då var det väl laddat med pizza, dricka, chips, popcorn och massor med godis.

I videon satt filmen "Ensam hemma" ett val av Emma och lite av en favoritfilm.

- Vi ville göra något för Emma och vi hoppas att det här ska hon minnas som något trevligt och kul, framhöll Camilla Filppa, en av kompisarna.

- Det känns oerhört bra att de tänkt på mig och visst är det kul med en sådan här kväll, summerade Emma Hedsten, innan hon tillsammans med kompisarna försvann in i filmens värld.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons