Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompetens inom området

Annons

Svar till Elof Roos,

den 20 februari.

Den moderata inställningen i rovdjursfrågan står fast. Om sedan vår åsikt inte gillas av alla så är det så. Jag har framfört vår moderata ståndpunkt där vi bland annat pekar på att exempelvis beslut om skyddsjakt på varg ska tas på lokal nivå och inte i Stockholm.

Tyvärr är det så, som riksdagsledamot, att man inte kan vara ute och prya inom alla ämnesområden, men jag lovar att jag försöker så ofta det finns ledig tid.

Vi har många jägare i vår moderata riksdagsgrupp och vår inställning stämmer bra med många människors, så har reaktionen varit. Alla kommer inte att gilla våra åsikter, men så är livet.

Alla ledamöter i vår grupp sitter inte och slipar på varje mening och varje åsikt vi har. Detta görs av dem som är mest kompetenta inom varje utskottsområde. Så arbetar vi och det är ett bra arbetssätt. Jag står till 100 procent bakom vår linje i rovdjursfrågan. Från alla partigrupper har vi träffat jägare, jägareförbund och senast denna vecka ett gäng hundägare och djurägare. Bland annat berättades om två konkreta fall om då djur anfallits av varg. Det var en information som alla partier i riksdagen bjudits in till.

Därmed punkt i debatten med Roos som jag självklart låter ha sina åsikter, i själva sakfrågan, emotsagda.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons