Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningskontoret bantas

Annons

- Vi måste banta vår budget från dagens 90,5 miljoner till 87 miljoner. Det betyder att tjänster kommer att försvinna.

Det klargör kommunalrådet Roger Stål (s) efter kommunstyrelsens AU-möte.

- Vi kommer att avstå från att tillsätta vakanta tjänster och jag utesluter inte att vi kommer att säga upp personal, ta bort verksamhet och lägga ut delar på entreprenad, säger Stål.

Han hoppas att en del av bantningen kommer att ske tillsammans med ökat samarbete med Smedjebackens kommun.

- Vi har en gemensam konsult från KPMG som hjälper oss i denna översyn, säger Stål som menar att kommunerna kan spara in tjänster genom ökat samarbete inom IT, inköp och personaladministration.

- Men vi kommer också att få se en kvalitetsförsämring i servicen till kommunstyrelsen och utredningar som tidigare gjorts hos både nämnderna och hos kommunledningskontoret ska samordnas med nämnderna, säger Stål som också vill öka kstnadsmedvenenheten om datoriseringen i kommunen.

- Antalet datorer har formligen exploderat de senaste åren. Av tradition så interndebiterar vi städningen men vad beträffar IT-tjänsterna så betraktas de som gratis. Om vi tar ut ett pris kommer kostnadsmedvetenheten att öka och då kommer vi antagligen inte att få så många datorer i drift när man ser att de kostar, säger Stål efter den första budgetmanglingen i kommunstyrelsen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons