Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens byggblunder har rivits

Annons

Det garage i 800 000-kronorsklassen som Mats Myleus byggt på sin tomt är nu ett minne blott.

Rivningskostnaderna som beräknas till en miljon kronor ska kommunen stå för.

Detta sedan Myleus beviljades bygglov 2001 på felaktiga grunder.

Det visade sig att alla grannar inte blivit tillfrågade innan garaget byggdes. Då detta kom i dager beslutade miljö- och byggnämnden i våras att inte bevilja Mats Myleus bygglov.

Ärendet överklagades till länsstyrelsen som valde att gå på kommunens linje. Myleus juridiska ombud och kommunen har dock ännu inte kommit överens om någon förlikning.

Besköts av grannen

u Falu tingsrätt ogillade på tisdagen ett åtal mot en 38-årig man från Söderbärke. Mannen stod åtalad för framkallande av fara för annan. Detta sedan han i oktober i fjol av oaktsamhet avlossat ett gevärsskott från sin lägenhet in i grannlägenhetens tv- och datarum.

Vid tillfället har samtliga familjemedlemmar befunnit sig i ett intilliggande rum och sovit.

Tingsrätten fann det för uteslutet att det förelåg någon fara för att skottet skulle gå igenom datarummet in till sovrummet där familjen vistades.

Rent teoretiskt skulle familjen ha kunnat vistats i datarummet när skottet avlossades. Detta saknar dock enligt tingsrätten betydelse.

Trots att tingsrätten ogillade åtalet så ska mannen erlägga 5 000 kronor i skadestånd till grannfamiljen. Detta sedan han i förväg själv förklarat att utge skadestånd av den storleken oavsett utgången av målet.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons