Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen värnar om Marnäsposten

Annons

-För oss som är bilburna kan det tyckas att det är nära från Marnäs till postkontoret i centrum. Men för äldre som inte har bil är det en klar nackdel om kontoret i Marnäs stänger, säger Björnehaag.

Ett brev undertecknat av näringslivschefen och kommunalrådet Roger Stål sändes på tisdagen till Alf Bakken vid Svensk Kassaservice i Falun.

Bakken har meddelat Mats Modin vid Marnäs Tobak att postkontoret i tobaks- och spelbutiken stängs den 8 april nästa år. Beslutet har bland annat motiverats med att Svensk Kassaservice måste spara pengar.

Kommuntopparna Stål och Björnehaag agerade tidigare i år framgångsrikt för att nedläggningshotade postkontoret i Torgboden i Nyhammar skulle räddas kvar.

- Vi kan bara hoppas att de lyssnar och gör det noggrant även den här gången, säger Jan Björnehaag.

Mats Modin är givetvis glad över att kommunledningen griper in och gör vad den kan.

-Jag träffade Roger Stål förra veckan och före det mötet visste han nog inte att det bara finns två kontor med kassaservice här i stan.

Modin berättar att Svensk Kassaservice inom kort kommer att få ta emot listor med drygt 2 000 namn. Undertecknarna kräver att postkontoret i Marnäs blir kvar.

Han hoppas att den kraftfulla folkliga protesten mot nedläggningsplanerna tillsammans med brevet från Björnehaag och Stål ska få Alf Bakken att ändra sig.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons