Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen trycker på om Skedvivägar

Annons

Det behövs påtryckning från kommunen på Vägverket när det gäller Södersätravägen.

Det sade Marie Richaud (m) i samband med att hon vid kommunfullmäktiges möte ställde en fråga till kommunstyrelsens ordförande Sven-Gunnar Håkansson (c).

Richaud visade bilder på hur vägarna kring Södersätra ser ut, hur vägkanterna rasat ihop helt under våren.

Håkansson svarade att kommunen vid olika tillfällen gjort påtryckningar till Vägverket om Skedvivägarna.

Själva vägkroppen borde byggas om på de dåliga vägarna, men Vägverket har inga pengar. Vägverket begärde extra pengar från regeringen för åtgärder på vägarna i stormdrabbade området i södra Sverige, men fick nej och måste ta pengar ur ordinarie driftanslag. Det drabbar andra vägar i landet, bland annat Skedvivägarna, förklarade Håkansson.

Vägverket har ny direktör och kommunen ska trycka på om Skedvivägarna igen.

- Men allra bäst är om det skapas opinion bland befolkningen och det är bra att moderaterna nu agerat och skapar opinion, sade han.

Fler behöver barnomsorg

u En markant ökad efterfrågan på barnomsorg finns i Gustafs.

Det berättade kommunchefen Christer Malmstedt då han vid Säters kommunfullmäktiges möte i Gustafs informerade om aktuella Gustafsfrågor.

Han berättade även att gatubelysningen i Gustafs bytts ut till lågenergilampor, att Skyttevägen ska dikas och förbättras, att satsningen på pellets i Enbacka skola och Enbackagården gett en besparing på 140 000 kronor och främst är det i skolan som uppvärmningen blivit billigare och att antalet tomma lägenheter i Säterbostäders hus i Gustafs ökat.

En åtgärd som Säterbostäder vidtar är att bygga om så att två större lägenheter om vardera fyra rum och kök tillskapas. Det blir lägenheter som dessutom får en lite högre standard.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons