Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar över bostadsförening?

Annons

Dessa uppdrag har han haft i nästan 20 år men nu anser han att någon annan måste ta över.

-Jag har meddelat kommunen detta och som jag ser det vore det lämpligaste att kommunens tekniska kontor här i Fredriksberg tar över ansvaret. Redan så gör de en hel del jobb åt oss, bland annat snöskottning och sandning och vissa målningsarbeten, uppger Karlsson.

Granlidens bostadsförening äger tre hyreshus som byggdes 1951-1953. I husen finns det 45 lägenheter varav fyra står tomma.

-Det var fler tomma för något år sedan. Men så lades Parkliden i malpåse och då fick vi fler boende, konstaterar Göran Karlsson.

Han uppger att det är svårt att förmå de boende i området att ta uppdrag i styrelsen.

Karlsson bor i Säfsbyn och kassören är bosatt i Filipstad, för att ta ett par exempel.

-Jag har fortsatt att sköta det då jag vet att de äldre som bor där är tacksamma. Och så känner jag för området eftersom jag är uppvuxen där, förklarar Göran Karlsson.

Husen byggdes av Billerud att användas som arbetarbostäder. Varje lägenhetsinnehavare har en andel i föreningen där varje andel har det symboliska värdet av 20 kronor.

Kommunen har 45 andelar och nu menar Göran Karlsson att kommunen måste ta sitt ansvar för Granliden.

Sören Finnström (s), Fredriksberg, är ordförande i tekniska nämnden och känner till att Göran Karlsson vill dra sig tillbaka. Han ser positivt på förslaget om att kommunens tekniska förvaltning tar över driftansvaret.

-Om det är möjligt så ser jag det som en bra lösning. Det ger mer jobb för vår personal i Fredriksberg, säger Finnström.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons