Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen sparar på elen?

Annons

Kommunens fastighetsavdelning kan tänka sig att spara ström genom att dra ned på ventilationen i kommunala lokaler. Detta kan göras genom att minska på flöden eller drifttider.

Förslaget framförs som ett remissvar på en motion till kommunfullmäktige från Kjell Carrander, fp.

I motionen efterlyser Carrander en kommunal handlingsplan som kan sättas i verket i syfte att minska elförbrukningen i samband med akut elbrist.

Frågan diskuterades vid onsdagens möte med tekniska nämndens arbetsutskott. Där redogjordes för förslaget från fastighetsavdelningen.

Förutom minskad ventilation så menar fastighetsavdelningen att det kan vara möjligt att minska på allmän- och ytterbelysningen.

Vidare, heter det, kan man försöka "vädja till personal att hushålla med elen genom att släcka belysning, minimera användandet av motor- och kupévärmare" samt undvika att datorer står påslagna i onödan.

Politikerna i tekniska nämndens arbetsutskott anser för övrigt att frågan om elsparande bör tas upp i alla kommunala förvaltningar.

- Detta är en kommunövergripande fråga. Tekniska kontoret kan inte påverka hyresgästerna (övriga förvaltningar) annat än genom rådgivning, framhåller arbetsutskottet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons