Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen satsar för att minska sjukfrånvaron

Annons

Orsa kommun har ambitionen att komma tillrätta med den höga sjukfrånvaron bland de anställda. Arbetet har pågått under några år, men på grund av knappa resurser vid personalkontoret har kommunen inte nått det resultat den önskat.

- Vi måste skapa rutiner för hur vi ska agera, säger personalchefen Annika Björsell, och det har visat sig vara en mer krävande uppgift än jag lite naivt trodde när vi inledde arbetet mot att minska sjukfrånvaron.

- Vi är helt enkelt för kort om folk. Därför har jag begärt att få projektanställa en personalsekreterare som helt ska ägna sig åt att utforma rutiner för hur vi kan stödja våra arbetsledare på bästa sätt.

Annika Björsell konstaterar att det arbete som har gjorts och som görs i kommunen för att stimulera personalen, som "Destination Orsa" och "Orsa i rörelse", har positiva effekter. Men inte för de långtidssjukskrivna. Dem når man inte på det sättet.

Nu planerar kommunen för ett bättre samarbete med försäkringskassan och med vårdcentralen, för att tidigt kunna fånga upp anställda med en besvärlig sjukdomsbild.

- Tyvärr, konstaterar Annika Björsell, så har vi små möjligheter att kunna omplacera personal till andra och lämpligare uppgifter sett mot de problem de sjukskrivna har, eftersom det finns färre lediga platser än någonsin inom kommunen.

- Det blir så när man skär ner på alla fronter, fortsätter hon, och sätter lite hopp till de möjligheter "Arbetsgivarringen" ger, ett samarbete mellan ett 20-tal offentliga och privata arbetsgivare.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons