Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen protesterar mot Svensk bilprovning

Annons

- Falun har i dag kompetensen och det är 13 kilometer mellan Falun och Borlänge, och det är 19 kilometer mellan Avesta och Hedemora som tillsammans med Mora ska få utföra registreringsbesiktningar i framtiden, säger Jan Björnehaag som anser att Kurts Husvagnar, en mc-importör och Carnila AB kommer att drabbas hårt.

- De har ett par hundra nyregistreringsbesiktningar per år, säger Björnehaag som uppmanar Svensk Bilprovnings styrelse i Vällingby att se till att distriktschefen i Dalarna/Gävleborg tänker om.

Kommunen påpekar i skrivelsen att Kurts Husvagnar i Ludvika är ett av landets mest framgångsrika företag i husvagns och husbilsbranschen.

Kurt Kristensen tycker att det känns skönt med så tungt stöd från kommunledningen.

- Jag hoppas att bilprovningen lyssnar på kommunledningen, säger Kristensen.

Carnila AB är ett företag i Ludvika som sedan 1999 specialiserat sig på att importera Mercedes transportbilar från huvudsakligen den tyska marknaden. Bolagets ägs av Niklas och Lars Andersson, Ludvika

Svensk Bilprovnings distriktschef Robert Heldring i Mora förklarar att det i grunden handlar om att se över bilprovningens struktur i Dalarna och Gävleborg.

- Vi vill upprätthålla kvaliteten bland våra besiktningsingenjörer. Vi har 13,5 helårstjänster i regionen, säger distriktschefen som betonar att det är ett förslag men att målet är ett beslut senare i vår.

- Om vi nu fattar detta beslut så innebär det inte att Kurts Husvagnar och Carnila måste köra sina objekt till Borlänge. De kan i så fall begära tid med en besiktningsingenjör som åker ned till Ludvika för att göra besiktningen.

- Jag har lyssnat på argumenten i Ludvika men inte tagit ställning ännu, säger bilprovningens distriktschef.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons