Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen om stenskottskadorna: "Upprörande och djupt orättvist"

Annons

"Det kan inte vara rimligt att privatpersoner med egna medel ska ersätta skador som beror på ett dåligt utfört arbete av Vägverket."

Det hävdar kommunalrådet Anders Ahlgren (c) och kommunchef Bertil Stoltz i ett brev till Ingemar Skogö, generaldirektör för Vägverket, och Håkan Wennerström, vägdirektör i Region Mitt.

Ahlgren och Stoltz skriver att kommunledningen i Gagnef dagligen får klagomål från kommuninvånare och turister som färdas på riksväg 71 mellan Dala-Floda och Djurås.

"Antalet fordon som skadas av stenskott på grund av att beläggningen släpper är stort", heter det i skrivelsen.

Kommunrepresentanterna påpekar att kommunen vid ett flertal tillfällen har påtalat detta faktum för Vägverket, som även vidtagit skadebegränsande åtgärder i form av uppsättning av varningsskyltar och sopning av vägen.

"Trots detta fortsätter beläggningen att släppa med fordonsskador som följd", berättar kommunalrådet och kommunchefen.

Vägverket har hittills med hänvisning till de vidtagna åtgärderna avvisat de ersättningskrav som kommit in från bilister som fått fordonsskador under färd längs den problematiska riksvägssträckan.

Men kommunledningen tycker inte att enskilda ska behöva stå för skador som beror på att Vägverket gjort ett dåligt jobb.

"Dessutom skadas allvarligt de goodwill-värden som kommunen upparbetat om att vara en attraktiv kommun att bo och vistas i", heter det i brevet.

Kommunledningen uppmanar Vägverket att ompröva sitt förhållningssätt och ersätta de bilister som begärt och begär ersättning för skador orsakade av stenskott på väg 71 mellan Djurås och Dala-Floda.

- Att låta enskilda människor och företag drabbas på grund av Vägverkets misslyckande finner vi både upprörande och djupt orättvist, avslutar Ahlgren och Stoltz.

Mer läsning

Annons