Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen nöjd med hembygdsföreningen

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott anser att Säters hembygdsföreningen på ett utmärkt sätt svarar för skötsel och verksamhet av hembygdsmuseet Åsgårdarna och Säterkonsten, även om det sistnämnda inte är särskilt välbesökt.

Det framgår i ett förslag till svar på ett medborgarförslag från Elof Almgren om att kommunen ska säga upp avtal med hembygdsföreningen om skötsel av Åsgårdarna, Säterkonsten och sockenstugan.

Arbetsutskottet föreslår att medborgarförslaget avslås.

I förslaget till yttrande skrivs bland annat att Säters kommun äger hembygdsmuseet, sockenstugan och Säterkonsten och har valt att lägga ut drift, verksamhet och skötsel av dessa unika objekt. Genom ett särskilt avtal med Säters hembygdsföreningen åtar sig föreningen mot ersättning med sammanlagt 254 000 kronor att svara för drift, verksamhet och skötsel.

Föreningen ansvarar för samtliga ideella personalinsatser, tjänsteköp och övriga åtgärder som behövs för att driva verksamheten.

Avtalet gäller till och med den 31 december 2006.

Genom avtalet minskar kommunen sina egna och därmed skattebetalarnas kostnader för objekten och kommunstyrelsen har inte för avsikt att säga upp avtalet, framförs i förslaget till yttrande.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons