Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen lyssnar på byalagets förslag

Annons

- Vi gör alltid så att befolkningen får komma med idéer. Sen får vi titta på vad som är rimligt.

Byalaget har arbetat fram ett förslag som går ut på att försköna Saxenstranden.

I förslaget finns önskemål om att asfaltera parkeringen i anslutning till Minilivs, och samtidigt förbättra belysningen vid in- och utfarter, samt ny parkbelysning på övriga delar av parkeringen.

Byalaget vill ha informationstavla och en liten rastplats vid parkeringen och hoppas att kommunen bygger en gästbrygga för fyra till fem båtar.

Mera sand, bättre grönyta vid badplatsen, och en strandpromenad med gångbro över bäcken finns också med på önskelistan, liksom övernattningsplatser för husvagnar och husbilar.

Slutligen vill byalaget ansluta Saxenleden till strandpromenaden med hjälp av spångar.

- Vi har haft de här önskemålen i flera år. Men den här sammanställningen som vi har gjort är cirka ett år. Vi tog alla lösryckta ändar som funnits genom åren och knöt ihop dem, säger Evi Andersson, ordförande i Saxdalens byalag.

Hon tycker att det är kul att kommunens representanter vill vara med på byalagets möte och lyssna till förslaget, men tror inte att de 300000 kronorna som kommunen anslagit täcker kostnaderna för allt på listan.

- Nej, det gör de inte. Men det är en start och sen får vi gå etappvis.

Hon hoppas att byalagsmötet som hålls torsdag 12 januari ska leda till att etapp ett kan utföras under 2006, och att byalaget och kommunen kan enas om vad de andra etapperna ska bestå av, och när de kan genomföras.

Christer Lindberg ger lite hopp:

- Om vi är överens och tycker att det är bra idéer så kan vi börja i vår. I alla fall under 2006, säger han sedan lite försiktigare.

På byalagsmötet ska representanterna även diskutera gång- och cykelvägens sträckning.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons