Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hjälper tennisklubb i kris

Annons

Tennisklubbens problem med ekonomin måste lösas. Frågan är bara hur. På tisdagen träffade kommunchefen Göran Wigert representanter för Leksands gymnastikförening.

- Jag har inte mycket att ge. Vi gör ingenting nu, säger Wigert efter gårdagens möte.

Det var för dryga veckan sedan som tennisklubbens ordförande Roland Bond berättade om allt för få bokningar i tennishallarna och banklånet på nästan två miljoner som snart löper ut. Ett par dagar senare visade gymnastikföreningen sitt missnöje genom ordförande Annica Matsson. Föreningen är i stort behov av en egen lokal.

Matsson menade att det i stort sett var klart att de skulle få köpa en av tennishallarna så sent som i somras. Om det inte går i lås hotade Matsson med att flytta hela gymnastikverksamheten till Falun.

Sedan dess har kommunen som borgenär agerat i ärendet. Man har gått in och betalat tennisklubbens uteblivna räntebetalningar sedan i december på dryga 50 000 kronor.

Därmed har den mest akuta situationen lösts. Räntepengar som kommunen senare kommer att kräva av tennisklubben. Kommunen har fört samtal med både tennisklubben och nu också gymnastikklubben.

Det mesta pekar på att tennisklubben behåller båda tennishallarna. Nu gäller det bara att få bättre ekonomi i verksamheten. En lösning kan vara att gymnasiet hyr in sig under några veckotimmar. Därmed faller gymnastikföreningens strävanden att ta över en av hallarna.

- Vi ska diskutera med tennisklubben om deras ekonomi, säger Wigert.

Gymnastikföreningen då?

- Vi ska titta på andra möjligheter. Det är i alla fall inte aktuellt med tennishallen. Tennisklubben vill behålla sina hallar.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons