Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har inte råd att betala tomma lägenheter

Annons

Svar till Christhel Eriksson:

Christhel Eriksson är upprörd över ett konstaterande/uttalande jag gjorde för en månad sedan på en debattkväll, som Hyresgästföreningen hade ordnat.

Hon tycker att jag uttalade mig dumt och inte följde vänsterpartiets bostadspolitiska program när jag på mötet sa att hyresgästerna i Tunabyggen måstebetala för de tomma lägenheterna som bolaget har.

Jag har återigen läst igenom partiets bostadspolitiska program och kan ingenstans hitta några belägg för din kritik, Christhel.

Vadupprörs du över? Är det de höga hyrorna, mitt uttalande eller vänsterpartiets politik?

Var detså att du önskade ett annat besked från mig på mötet och av den anledningen blev besviken?

Däremot tror jag att både du och jag önskar oss ett annat samhälle, med andra och bättre förutsättningar för rättvisa och solidaritet, den kampen för jag och mina partikamrater under all vaken tid.

Det slitet har resulterat i fem mandat av 61 i Borlänge kommunfullmäktige och utifrån detta faktum hoppas jag du fördelar ansvaret för dagens situation.

Jag har som "röd tråd" i min politikergärning att alltid befinna mig i verkligheten och i den praktiska politiken aldrig lova något som integår attgenomföra.

Med andra ord, kommunen har i dag inga resurser att direkt och med kommunala skattemedel betala Tunabyggen för de tomma lägenheterna, och sänka din hyra.

På den punkten tror jag att det råder total politisk enighet i kommunfullmäktige.

LEIF LINDSTRÖM (V)

Mer läsning

Annons