Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen gjorde miss: Kafé sägs upp

Annons

Kommunen gjorde en miss och upphandlade aldrig kaféverksamheten i Lärcentrum. Därför har kaféägaren blivit uppsagd.

Kommunens misstag drabbar nu kaférörelsen som sägs upp. Turerna har varit flera. När kaféet öppnade sommaren 2002 slöts avtal mellan NAV, nämnden för arbetsmarknad och vuxnas lärande, och kaféet. Där regleras, hyra, service och öppettider.

Verksamheten har blivit inarbetad. Plötsligt kom en uppsägning från kommunens sida, tidigare i år. Beställarkanslichef Jan Hercules säger att han upptäckte kaféavtalet när han började som chef för det nya beställarkansliet, att avtalet är tveksamt då det skulle föregåtts av en upphandling.

-Det kan uppfattas av konkurrenter som vi subventionerar en verksamhet som betjänar allmänheten, säger Hercules och betonar att det absolut inte är något missnöje med rörelsen som ligger bakom.

Därför sade Hercules upp avtalet tidigare i år. Men inte heller den uppsägningen tycks ha varit korrekt utförd. Om avtalet betraktas som ett hyresavtal ska en besvärs-§hänvisning finnas med. Där ska det framgå hur beslutet kan överklagas. Vilket inte var fallet.

Därför tog nämnden för arbetsmarknad och vuxnas lärande ett nytt uppsägningsbeslut vid sammanträdet i onsdags. Nu med nio månaders uppsägningstid.

-Normalt skulle upp-sägningen ha fallit ut vid årsskiftet, nu rullar det på som vanligt fram till september 2005, säger Jan Hercules.

Före hösten ska kommunen utföra en korrekt upphandling. Enligt nämndens ordförande Pia-Lena Andersson, s, har revisorerna också haft synpunkter på hur kommunen utformat avtalet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons