Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen gjorde fel

Annons

Som tidningen berättat tidigare har Stadsbyggnadskontoret och Borlänge energi tecknat avtal med Infoma Nord om medverkan i tidningen "Bo i Borlänge". Detta utan någon som helst upphandling. I går medgav Peter Hultqvist att kommunen gjort fel, och inte följt lagen om offentlig upphandling.

Tidningen har också berättat att kommunalrådet Mariann Nordlöf, s, är bolagsman i Infoma Nord, som kommunen tecknat avtal med. Men att hon inte är engagerad i driften. Peter Hultqvist:

- Mariann Nordlöf har inte gjort något fel i detta fall. Hon har inte påverkat besluten, hon har inte gjort något olagligt, det är ingen jävsituation.

- En granskning i pressen ingår i det demokratiska samhället. Vi politiker måste också visa civilkurage och säga ifrån. Mariann Nordlöf har inte brutit mot några regler, sa Hultqvist bestämt.

Nils Gossas medgav att det kan vara så, men han sa ändå att med den position som kommunalrådet Nordlöf har så kan det vara en "jävsliknande situation". Och att det av allmänheten kan uppfattas som otillbörligt, även om det inte finns något som helst olagligt med i bilden.

- Det finns också risk för indirekt påverkan på beslutsfattarna genom olika beroendeförhållanden, nämnde Nils Gossas generellt och menade att man bör titta på vilka positioner höga politiker kan ha vid sidan av förtroendeuppdrag.

Och att det sunda förnuftet ska få råda. Peter Hultqvist gick dock inte in på om det är lämpligt att som toppolitiker ha privata engagemang av den här typen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons