Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen arbetar för etnisk mångfald

Annons

- Syftet med planen är att öka antalet anställda med utomnordisk bakgrund i kommunen, berättar Pia-Lena Andersson, ordförande i nämnden för arbetsmarknad och vuxnas lärande som har utarbetat och antagit planen.

Det är dock kommunstyrelsen som längre fram i vår tar det slutgiltiga beslutet om planen.

Pia-Lena Andersson poängterar att planen är en intern mångfaldsplan och ett första steg mot etnisk mångfald i kommunen.

- Målet på lång sikt är att andelen anställda med utomnordisk bakgrund ska motsvara andelen i kommunen, det vill säga åtta procent.

I dag har en procent av Borlänge kommuns cirka 3 700 anställda utomnordisk bakgrund.

Nils Persson, ordförande i personalutskottet, poängterar att det inte handlar om att tränga ut redan befintlig arbetskraft.

- Det här gäller nyrekryteringar, säger han.

Enligt Annika Nyström, sakkunnig, är det i just rekryteringsprocessen som diskrimineringen sker.

- Omedvetet väljer vi dem som är lika oss själva, säger hon.

En av förvaltningarna kommer därför på försök att få avkodade ansökningar i det första skedet av anställningsprocessen. Det innebär att namn och personuppgifter tas bort.

- Det är för att personer inte ska kunna gallras bort på grund av kön eller att de är invandrare. Arbetsgivaren har då enbart kompetensen att se till.

Det andra målet i handlingsplanen är att varje år genomföra minst en chefsutbildning för att ge ökad kunskap så att målen kan nås.

Det tredje är att se till att minst 90 procent av kommunens anställda senast den 31 december 2005 ska ha god kännedom om innehållet i planen.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons