Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef Kalle Gustafson ber om ursäkt

Annons

Ursäkten kommer efter att kommunalarbetare runt om i landet börjat skicka e-postkritik till honom för hans ordval efter att tidningen Kommunalarbetaren uppmärksammat tvisten i Ludvika som tidningen rapporterat om:

- Jag har tänkt om, en person i min ställning får inte använda sådant språk. Men jag ber bara om ursäkt för mitt språkbruk eftersom det är detta som väckt anstöt, säger Gustafson.

Kan du då lämna en garanti för att det inte upprepas?

- Nej, jag kan inte ändra på min personlighet. Men jag lovar att försöka, säger Gustafson.

Han berättar att det var ett kraftigt formulerat mejl från medlemmen Hans i Kommunal som fick honom att inse ordens betydelse.

- Han skrev "vilken jävla tjurgubbe du är Kalle Gustafson. Politiker som dig får folk att bli soffliggare och blankröstare. Be om ursäkt för fan". Jag svarade "tack Hans för ditt ilskna mejl och har i dag tagit dig på orden och talat med Kommunalarbetaren. Jag ber om ursäkt och inser efter ditt mejl och andras mejl att man ska vara försiktigt med orden. Jag får offentligt inte använda det språkbruk du använder till mig", berättar Gustafson som nu också ber om ursäkt via Nya Ludvika Tidning .

Kalle Gustafson skällde ut köksbiträdet Christina Olsson i 45 minuter för att hon hade kritiska synpunkter på kommunens hantering med koka-kylsystemet av maten till de äldre.

Han anklagade henne för att vara illojal för att hon med sin kritik skrämde de äldre och fick kommunen att framstå i dålig dager.

Eftersom Olsson under många år varit kritisk och kommunchefen bringats i den felaktiga tron att hon tidigare hade varnats av sina chefer so tog han i hårt:

- Det var en lång lagrad irritation som jag gav uttryck för. Nu hoppas jag Christina godtar min ursäkt och kommer tillbaka till arbetet och att vi kan stryka ett streck över det som hänt, säger han.

Christina vill dock ha mer än en ursäkt.

- Jag har mått väldigt dåligt och är både ledsen och arg för hur jag blev behandlad. Det är bra att han ber om ursäkt offentligt. Men jag vill träffa honom så att han kan förklara varför han gjorde de många och fula och lögnaktiga påhoppen på mig. Innan dess kan jag inte börja jobba igen, säger hon.

Men kommunchefen kan i dagsläget inte tillmötesgå detta önskemål då det pågår en tvisteförgandling mellan kommunen och Kommunal där Kommunal också krävt skadestånd.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons