Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda bjuds på HET fest

Annons

- Den trenden ska vi vända. Vårt mål är att allt ska bli bättre än tidigare år, säger eleverna i årskurs 2 av utbildningen Hotell-event-turism (HET) som fått förtroendet att arrangera årets kommunfest.

Det är fredagen den 10 mars som kommunfolket samlas för att ha trevligt tillsammans. Till dess ska HET-eleverna ha hunnit planera och förbereda allt kring festen.

- Det här är ett ypperligt uppdrag som eleverna fått. Det passar som hand i handske med den utbildning de läser, säger läraren Joonas Tenhunen.

HET-utbildningen är en treårig gymnasielinje och i årskurs två, som fått kommunfesten på sin lott, går det nio elever.

- Det första eleverna gjorde var att genomföra en marknadsundersökning med enkäter och intervjuer. De ville få fram ett underlag varför intresset för kommunfesten minskat de senaste åren. Frågorna som ställdes var vad besökarna tyckt varit bra tidigare år, vad som varit dåligt och vad som saknats, berättar Joonas.

- Nästa steg blev marknadsföring av evenemanget med annonser, affischer och allt annat som hör till marknadsföring. Samtidigt började eleverna också att planera själva festen. Bland annat gjorde de upp om vem som skulle arbeta med vad och var de ska vara.

HET-eleverna har gett kommunfesten temat "Världens mat" och det betyder att buffén kommer att innehålla maträtter från olika hörn av världen.

- I nuläget håller eleverna på att göra inköpslistor för råvarorna och planerar produktionen i köket. Samtidigt håller de på att knyta ihop kvällens underhållning som ser ut att bli teater, karaoke och dansmusik.

Eleverna har också lagt in en nyhet, enligt de önskemål de fått fram genom enkäterna.

- Det gäller resorna till och från festen. Liksom tidigare år kan man åka till festen med bussar. Det nya är att vi lagt in bussar som går i skytteltrafik från halv elva på kvällen för hemtransporten, berättar eleven Sannah Lampinen.

Eleverna har också ett annat mål med arrangemanget. Det är att deras jobb inbringar en slant som går till den gemensamma kassan i nystartade ungdomsföretaget H.E.T. UF.

- Företaget ställer även upp och arrangerar andra fester. Till exempel 50-årskalas och bröllopsfester, berättar Joonas Tenhunen.

- Pengarna som kommer in ska sedan användas till en kurs utomlands som är knuten till utbildningen.

Eleverna själva är förväntansfulla inför den 10 mars.

- Vårt mål är att kunna bjuda på bättre underhållning och bättre mat. Kort sagt en bättre fest än tidigare.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons