Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunals logik svår att förstå

Annons

Svar till Hans Unander och Yvonne Lipskog, den 18 juni.

Ni skriver att "Kommunal tycker att mer pengar till vården är en självklarhet" och därför ville ni slå ihop serviceförvaltningen och LandstingsFastigheter AB.

Då känner ni tydligen inte till att ett grannlandsting gjort precis som ni vill göra och att detta har resulterat i flera tiotals miljoner kronor högre driftkostnader mot tidigare.

Av tidningens reportage från landstingsfullmäktige, där s-/v-majoriteten beslöt att lägga ner fastighetsbolaget, kan man konstatera att det finns även s-politiker som ser saken annorlunda än kommunal gör.

Tidningen citerar Ove Hansson (s): "LandstingsFastigheter AB är ett välskött bolag som gett flera hundra miljoner kronor i överskott till sjukvården. Det som är bra ska man fortsätta med".

När fastighetsbolaget har gett flera hundra miljoner kronor i överskott till sjukvården är det mycket märkligt av kommunal att då säga "därför anser vi att det är dags att skrota fastighetsbolaget". Det är svårt att förstå logiken!

Var finns den utredning som visar att det med ert förslag kommer att bli mer pengar till vården? Någon konsekvensutredning hade inte politikerna att utgå ifrån när de tog beslutet! Jag vill att politikernas beslut ska tas på sakliga grunder så att mina skattekronor används rätt. Tänk om det hade varit klokare av politikerna att i stället lägga ner serviceförvaltningen?

FÖRE DETTA

Mer läsning

Annons