Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet:"kritiken är berättigad"

Annons

Kommunalrådet Leif Nilsson (s) anser att den kritik som Henry Björn framför är berättigad.

- Det ser inte bra ut i området och vi kommer att sätta in åtgärder för att hitta en bra lösning på problemen som kan fungera i framtiden, säger Nilsson.

Leif Nilsson håller med Henry Björn i den kritik som han framför. Han tycker också att Herosfältet är ett problem som måste få en radikal uppsnyggning.

- Men det pågår ett arbete där alla föreningar på Herosfältet ska bjudas in och där det förhoppningsvis ska framkomma dels vad de vill ha och dels vilka förslag de har till lösningar.

Nilsson betonar att det inte kan bli aktuellt att kommunen åtar sig att göra allt och dessutom står för det ekonomiska ansvaret.

- Ett krav från oss kommer absolut att vara att föreningarna blir delaktiga och att det inför framtiden blir ett delat ansvar, exempelvis att vi står för det ekonomiska och föreningarna gör jobbet.

Nilsson poängterar att likväl som mycket annat är det viktigt att det finns en fin och välskött idrottanläggning i kommunen.

- Om folk ska flytta hit kan det vara helt avgörande hur idrottsanläggningen ser ut, säger Nilsson.

Han tror att den slutliga lösningen blir att det skrivs avtal med föreningarna, om vad kommunen ska göra och vad föreningarna ska göra.

- Jag skulle tro att det blir den bästa lösningen inför framtiden, då vet alla klart och tydligt vad det är som gäller.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons