Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd blir afrikansk stamhövding

Annons

Det var Prins Isak Tabi, som överlämnade den hövdingadräkt som hör till denna formella hedersbetygelse som stammen ger högt värderade personer i andra länder.

Med dräkten följde också en ämbetsstav, som innehåller en dolk, vilken kan vara bra att ha om man ska försvara sig mot lejon eller kanske politiska motståndare.

Prins Isak Tabi höll ett långt tal och berättade att Herbert kommer att bemötas mycket vördnadsfullt när han som kung besöker Kamerun. Hur mycket makt han kommer att ha över "sitt" folk därnere är dock inte riktigt klart.

- Vi blev inbjudna att besöka både Kamerun och Sydafrika, berättar Herbert Halvarsson som dock inte känner till speciellt mycket om det land där han nu utnämnts till hövding.

- Nej, jag tror att de gick ganska långt i förra fotbolls-VM, det är allt.

"Kröningen" av Myr Herbert Halvarsson ägde rum på Grövelsjöns fjällstation där det nyligen hölls en Sida-kurs vid namn "Sustainable Tourist Development", vilket torde betyda ungefär "Praktisk Turism Utveckling" på svenska.

Kursen arrangerades av Grövelsjöns fjällstation och Älvdalens Utbildningscentrum. Deltagarna kom från ett stort antal länder i Afrika och de blev mycket fascinerade av det svenska midsommarfirande de fick vara med om under kurstiden i Grövelsjön.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons