Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunala chefer i utdragen byggträta

Annons

Länsstyrelsen går nämligen emot miljö- och byggnämndens beslut att bevilja Rosén bygglov för en glasveranda.

I en skrivelse till miljö- och byggnämnden, för snart två år sedan, ifrågasatte Kjell Rosén grannen Lars Nilssons bygge av ett staket, skärmtak och vedbod.

Lars Nilsson svarade med att ifrågasätta Roséns bygge av en veranda. Detta blev upptakten till en lång skriftväxling mellan parterna och tjänstemännen på miljö- och byggförvaltningen.

I det längsta hoppades man på miljö- och byggförvaltningen att parterna själva skulle kunna mötas i en kompromisslösning.

Rosén och Nilsson fann dock ingen lösning, i stället beslutade miljö- och byggnämnden, förra sommaren, att Nilsson får behålla staket, vedbod och skärmtak och att Rosén får behålla sin veranda. Politikerna i nämnden menade att byggnationerna stått på plats långt innan klagomålen lämnats in.

Men nu får miljö- och byggnämnden ta upp ärendet igen. Detta då Lars Nilsson i länsstyrelsen överklagat nämndens beslut, Roséns veranda ska bort.

Länsstyrelsen avgör inte sakfrågan i sig utan kontrollerar endast hur ärendet handlagts av miljö- och byggnämnden. Länsstyrelsen gör bedömningen att beslutet att Nilsson ska få behålla sina byggnationer inte kan överklagas.

Däremot hävdar länsstyrelsen att Rosén saknar bygglov för sin veranda, som dessutom ligger närmare tomtgräns än tillåtna 4,5 meter. Dessutom saknas medgivande från granne.

Det betyder att miljö- och byggnämnden åter måste ta ställning till bygglovet för verandan.

Tidningen har sökt Kjell Rosén för en kommentar, men har inte lyckats nå honom.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons