Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal- rådet lovar stålbad i Ludvika

Annons

Kommunalrådet Roger Stål, s, lovar att kalkylerna för det planerade äventyrsbadet ska utsättas för ett riktigt stålbad innan det beslutas.

- Jag har markerat vad jag anser om projekteringen. Det står i beslutet att den får kosta maximalt 500 000 kronor. Den får inte kosta så mycket.

Det säger kommunalrådet Roger Stål med adress till tekniska kontoret att hålla sig inom ramarna när de nu kommer att få i förstudieuppdrag att granska om kultur- och fritidsnämndens 15-miljonerskalkyl beträffande det planerade äventyrsbadet är en ny glädjekalkyl eller något som är realistiskt.

- 15 miljoner måste hållas, annars måste vi omvärdera projektet. Vi måste veta att projektets intäkter bär kostnaderna, säger Stål som innan fullmäktige godkänner det nya äventyrsbadet och gymet i Sporthallen ska ha svart på vitt att det håller.

- Det får inte dyka upp något oväntat typ att det blev fördyrat på grund av att man hittade ledningar i marken eller så.

Så några nya överraskningar likt det som drabbade kommunen när den nya bion Star byggdes vill man inte veta om i kommunledningen.

Stål hoppas att partiets vallöfte ska gå att realisera men han tänker inte ge sig in i ett badkrig med Sandviken, Örebro och Borlänge.

- Vi bygger det i så fall för vår region, för dem som vill bada i Ludvika och Smedjebacken. Det rör sig om helt olika målgrupper.

- I vårt projekt ska vi höja badpriset från 28 till 35 kronor. Det är helt andra summor än vad de storvulna planerna i Borlänge kommer att kosta. Där handlar det om att badgästerna kommer att få betala 100 till 120 kronor.

- Det innebär att vi kommer att bli ett ekonomiskt attraktivt alternativ för barnfamiljerna som vill bada ofta, säger Stål som skruvar på sig när pressen undrar om det nya äventyrsbadet i Ludvika ska döpas till Stålbadet.

Kommunstyrelsen vill efter förslag från Kurt Josefsson, bop, till skillnad från kultur- och fritidsnämnden även utreda föreningssamverkan. Därför inbjuds nu exempelvis Ludvika HF och Ludvika SS att medverka till att utreda och utveckla Sporthallens framtida drift.

Samtliga partier i kommunstyrelsen utom kristdemokraterna tycks stå bakom det planerade äventyrsbadet.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons