Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal protest mot Vägverksbeslut

Annons

"Det är kommunens bestämda uppfattning att åtgärderna måste ske så snart som möjligt. Vägen är undermålig och kräver snara åtgärder."

Kommunen pekar på att räddningstjänsten inte kan hålla den hastighet som behövs då det handlar om akut utryckning. Likaså att ambulansen under utryckningar tvingas köra långsamt för att inte förvärra patienternas tillstånd och för att bilarna inte ska skaka sönder.

Enligt Vägverkets tidigare planer skulle en större upprustning av Tyngsjövägen mellan Granåbron och Uvanå starta i år. Cirka 50 miljoner kronor var öronmärkta för att förstärka Tyngsjövägen, i första hand med tanke på den tunga trafiken.

Efter vinterns storm över södra Sverige krävs mer väganslag där och Vägverket planerar då för att senarelägga åtgärderna på Tyngsjövägen till 2007 - tidigast.

Mot detta protesterar kommunen:

"Kommunen har förståelse för att skadorna efter stormens härjningar kräver att resurser omfördelas. Detta får dock inte innebära att människor som bor längs Tyngsjövägen tvingas vänta ytterligare år på att deras enda förbindelse med yttervärlden ska rustas till acceptabel standard", skriver kommunen i sin protest till Vägverket.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons