Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal ligger bakom

Annons

Denna vecka ska landstingsfullmäktige fatta beslut om avveckling (eller ej) av bolagsformen för landstingets fastighetsförvaltning. Det är landstingsstyrelsens vänstermajoritet som beslutat föreslå detta till fullmäktige. Bolaget, LFD AB, har aldrig förorsakat landstinget några förlustkostnader. Tvärtom har LFD AB genom kompetens och effektivitet hållit nere landstingets kostnader för förvaltning av dess fastigheter. Så orsaken till förslaget är inte av ekonomisk art.

Nej, det finns inget sakskäl angivet! Men enligt säkert dokument är det Kommunal som krävt detta och krävt en sammanslagning med Landstingsservice för att slippa konkurrensutsättas. Det mest anmärkningsvärda är ändå att förslaget inte har någon konsekvensutredning som beskriver verksamheten nu och vad man tror om dess möjligheter efter en förändring.

Fullmäktigeledamöterna ska alltså ta ställning till och besluta om ett förslag utan att veta vad man beslutar till och till vilka konsekvenser. Är det enda gången det går till på det här sättet? Vad är politikerna till för? Finns det några av majoritetens s-/v-ledamöter som tycker att beslut tas på fel och osäkra grunder och som vågar ta risken att rösta emot? Denna vecka vet vi.

Flamma stolt

Island, Danmark, Norge, Sverige och Finland har i stort sett lika flaggor, frånsett färgerna, och vi har alla korset i flaggan. Det finns inget land som har ett sådant kors som vi.

Drottning Viktoria har skrivit en bok "Viktorias bönebok". Jag tror att varje svensk ibland beder, särskilt när någon har svårt. Vi ska tacka Gud på nationaldagen för vår svenska flagga och för kungafamiljen som beder. Är Sverige på rätt väg, mot rätt mål? Vi glömmer väl inte honom som hängde på korset? Många har glömt honom tyvärr. I detta tecken ska du segra.

FÖRE DETTA

Mer läsning

Annons