Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal är inte någon myndighet

Annons

Svar till "Tänk lite mer positivt i Orsa": Du börjar bli riktigt trött på all kritik angående facket (Kommunal) och Orsa kommun. Rätten att vara trött har man givetvis, men sedan nämner du att speciella fördelar skulle utgå till Kommunals medlemmar bara för att dessa betalar sin avgift.

Det du anger i din insändare är en övertro på det stora kollektivet och den monopolistiska tanken. Inlägget visar även dina arbetsrättsliga brister angående riksavtal inom kommun och landstingsavtalet.

Kommunal har inte ensidigt tecknat avtalet.

Arbetsgivaren kräver vid anställning ett enskilt anställningsavtal från den enskilda. Detta innebär att man med arbetsgivaren, inte Kommunal, förbinder sig att följa riksavtalet.

Att säga nej till avtalsbundenhet är detsamma som att inte bli anställd. Du vill, eller anser tydligen att all anställning inom kommun- och landstingsområdet ska vara förbehållet Kommunalarbetarförbundet. Visst, facket gör mycket för oss och det är därför man väljer andra fackliga alternativ än Kommunal, logiskt eller hur? Att inte tillerkänna den enskildes förmåga att fritt tänka belyser bara ens egen personlighet. Du har hamnat i samma tankefälla som många företrädare för Kommunalarbetarförbundet gör sig skyldig till.

Att anse Kommunalarbetarförbundet som någon myndighet, arbetsgivarpart eller överförmyndare samt partipolitiskt riktmärke, är ur demokratisk synpunkt helt förkastligt.

En självständig tänkare

Mer läsning

Annons