Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kom på mötena Jones"

Annons

- Vi började arbeta i den här formen för två år sedan. Lokala representanter från kommunen och landstinget, politiker och tjänstemän träffas regelbundet för att diskutera hälso- och sjukvårdsfrågor. Det är olika i kommunerna om kommunalrådet deltar eller inte. I Vansbro till exempel finns en ersättare för kommunalrådet men i Rättvik är Johnny Jones en av kommunens representanter och han har aldrig varit närvarande på något av våra sammanträden han har inte heller skickat någon ersättare.

- Vi förde till och med till våra minnesanteckningar från det senaste mötet i Rättvik som vi hade för några dagar sedan att Jonny Jones aldrig varit närvarande under de två år vi arbetat i den här formen.

- Den som vill ha information bör lämpligtvis delta på sammanträden vi har. Därför är kritiken kommunalråden i Leksand, Rättvik och Gagnef framfört obefogad, i alla fall vad gäller Rättvik, anser Bernt Persson.

Kommunalråden skriver i ett brev till landstingsrådet Alf Johansson att de vill ha mer information av landstingsledningen, (se Falu Kuriren den 2 september).

- Det är ogörligt för Alf Johansson att vara ute och delge kommunerna varje beslut men förändringar som rör kommunerna behandlas i våra politiska och lokala samverkansberedningsgrupper, säger Bernt Persson.

- Det har visserligen hänt att vissa beslut fattats och processen gått fort. Där har brister i informationen förekommit från båda håll.

- De kommunalråd som är med i samverkansberedningsgrupperna, i till exempel Orsa, Älvdalen och Malung är i princip alltid med och tar en aktiv del av arbetet. De är också mycket intresserade av arbetet, berättar Bernt Persson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons