Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kom och fyll montern"

Annons

Som traditionen numera bjuder arrangerar biblioteket sex sagostunder för de minsta under våren - i samarbete med ABF. Satsningen på Boda, som inte har någon egen formaliserad förskoleverksamhet, fortsätter.

- Intresset för sagostunderna i Boda är väldigt stort. Vi vill fortsätta att ge Bodas daghemsbarn möjligheten att höra på klassiska sagor. I Furudal och Rättvik finns en helt annan möjlighet för barnen att lyssna på sagor - i och med att det finns förskolor där, säger Karin.

Fram till april blir det fem teateruppsättningar i Ore, Rättvik och Boda.

- Vi är glada över att exempelvis Ore får två av föreställningarna. Dessutom subventioneras biljettpriset för att så många som möjligt ska kunna komma, säger Karin.

I mars gästas Rättviks kulturhus av den populära barnmusikgruppen Mora Träsk. Den 23 april görs en speciell satsning på Världsbokdagen i kulturhuset.

- Temat är "Jättar och vättar". Förutom olika programpunkter erbjuds barn och klasser att aktivt delta. Jag vet redan att olika klasser satt igång arbetet. Barnen kan exempelvis delta med egna texter, sagor, teckningar, skulpturer eller skådespel.

Barnen ska även ges en unik möjlighet att ställa ut sina egna högst personliga samlingar. Det kan vara allt från pinnar till suddgummin eller tvålar.

- Vi har en tom glasmonter som vi ställer till barnens förfogande. De som vill visa upp sina fina samling kan från och med nu höra av sig till oss, säger kulturchef Märta Kallur.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons